Finale Miss Hrvatske 2015.


Finale Miss Hrvatske 2015.

Utrka za krunu započela je na regionalnim natjecanjima diljem Hrvatske. Sve pobjednice županijskih izbora dobile su svoje mjesto u pripremama za završnicu izbora za Miss Hrvatske, a na javnom castingu odabrano je još 7 natjecateljica.
Pripreme i natjecanje za mjesto u velikoj završnici počinju 6. lipnja 2015. u hotelu Omorika u Crikvenici. Tjekom priprema djevojke osvajaju bodove u pet različitih izazova: sport, talent, intervju, multimedija i modeling.
U pripreme su uključeni mentori iz raznih područja koji pomažu djevojkama u usavršavanju vještina i postizanju što boljih rezultata. Svaki mentor na kraju svog rada ocjenjuje natjecateljice bodovima i to tako da odabire deset najboljih i daje im 50, 30, 20 i 7 x 10 bodova.
Šest kandidatkinja s najmanjim brojem bodova neće zauzeti svoje mjesto u velikoj završnici, a njihova imena objavljuju se 11. lipnja na humanitarnoj večeri. U samoj završnici se pred publikom i žirijem predstavlja 12 finalistica.

 


 

TALENT SHOW - MISICE, natjecanje za ulazak u veliko finale 2015.

 

Izazov MISS SPORT 

mentori: mr. sc. Martina Mavrin Jeličić i dr. sc. Asim Bradić

MBS - testovi za procjenu razine funkcionalnosti tijela i kondicijskih sposobnosti

Test MBS čučanj
- ovim testom procjenjuje se kinetički lanac pokreta cijeloga tijela.
Test MBS Balance - ovaj MBS test je modifikacija jedne od sedam najfunkcionalnijih vježbi na svijetu – hodanje po užetu. Modifikaciju predstavljaju postavljene prepreke na užetu. Procjenjuje se  razina dinamičke stabilizacije u koljenom i skočnom zglobu. Broje se kontakti stopala sa podlogom. Prelazak užeta s preprekama bez kontakta s podlogom predstavlja najbolji rezultat.
Test MBS Power rotacija - svrha ovog testa je procjena rotacijske funkcionalnosti mišića trupa i razine snage trupa u rotaciji sa vanjskim opterećenjem. Najbolji rezultat je ekvivalentan s najviše udaraca medicinke o tlo u 30 sekundi.
Test MBS Miss-marinac - svrha ovog testa je procjena funkcionalnosti mišića cijeloga tijela kroz dvodimenzionalan pokret sklek-skok. Ovaj modificirani oblik poznate vježbe marinaca procjenjuje mobilnost u zglobu kuka, stabilizacijsku ulogu mišića tijekom izvođenja skleka te razinu eksplozivne reakcije u skoku. Najbolji rezultat je ekvivalentan s najviše izvedenih miss-marinaca u 30 sekundi.
Test MBS kamikaza - svrha ovog testa je procjena spretnosti, eksplozivnosti, agilnosti i izdržljivosti u sprintu. Uključivanje specijalnih zadataka uz pomoć nošenja i kotrljanja medicinske lopte od 5kg zahtjeva od kandidatkinja visoku razinu spretnosti i specifične snage cijeloga tijela. Najbolji rezultat je najkraće vrijeme izvođenja ovog zadatka.

 

 

 


 

Izazov TALENT

mentor: Ištvan Varga, plesač i koreograf

Natjecateljice same odabiru talent s kojim će se predstaviti – od plesa, pjevanja, glume, sporta, sviranja nekog instrumenta ili slikanja pa sve do kuhanja ili šivanja. Mentor će im za ovaj izazov pomoći usavršiti nastup i savladati tremu kako bi što bolje prezentirale svoj talent.

 

  


 

Izazov INTERVJU

mentor: Davor Garić, novinar IN Magazina NoveTV

S mentorom djevojke prolaze vježbe pravilnog izgovora, retorike i ponašanja pred kamerom. Nakon edukacije natjecateljice pred kamerom vježbaju davanje intervjua, a snimljene materijale mentor svakodnevno pregledava i ocjenjuje te komentira s natjecateljicama

  


Izazov MULTIMEDIJA

mentorica: Nataša Mesarić, marketinška stručnjakinja

Već od trenutka kada su pobjedile na županijskim natjecanjima djevojke su dobile različite zadatke poput aktivnog ažuriranja svojih profila po društvenim mrežama, snimanje i objavljivanje fotografije s različitom tematikom u školi ili na radnom mjestu. Mentorica će natjecateljice educirati o dobrim i lošim stranama interneta i društvenih mreža i podučiti ih kako sebe pravilno prezentirati u virtualnom svijetu. U ovoj kategoriji ocjenjuju se razina aktivnosti, znanje o internetu i društvenim mrežama, komunikativnost, kreativnost i snalažljivost.

 


 

Izazov MODELING

mentorica: Tihana Harapin Zalepugin, modna agentica

U ovom izazovu djevojke moraju pokazati koliko dobro vladaju poziranjem pred kamerama i hodanjem po modnoj pisti. Mentorica će djevojkama pomoći da savladaju te vještine, a osim toga će ih podučavati u lijepom ponašanju te pravilnom odijevanju i šminkanju. U ovoj kategoriji ocijenjuje se cjelokupan dojam koji djevojka ostavlja svojim držanjem, hodom ali i načinom odijevanja i ponašanjem.