Finale Miss Hrvatske 2017.


 

 

 

Izbor Miss Hrvatske za Miss Svijeta 2017.

 

 

Ove godine Miss Hrvatske slavi veliki jubilej, 25 godina postojanja. U duhu ovog slavlja kroz 19 županijskih izbora biraju se buduće finalistice izbora Miss Hrvatske 2017. od kojih će samo jedna biti okrunjena novom krunom zlatarnice Prahir.

U sklopu županijskih izbora mogu se prijaviti djevojke iz hrvatske dijaspore putem prijavnica, a Direkcija Miss Hrvatske odabrat će predstavnicu Dijaspore. Ovogodišnji jubilarni izbor će biti u Biogradu na moru. Stoga, Biograde - spremi se, stižu najljepše djevojke iz cijele zemlje koje će osim svoje ljepote i talenta predstaviti običaje i tradiciju županija iz kojih dolaze.

Finalistice izbora Miss Hrvatske

No, prije tog grandioznog finala izbora Miss Hrvatske, djevojke moraju proći pripreme gdje se sa svojim mentorima pripremaju za natjecanje u pet kategorija: Sport & Fitness, Talent, Intervju, Multimedija i Top Model. Svaka kategorija ima svog mentora koji će pomagati finalisticama ostvariti nabolje rezultate u zadanim aktivnostima. Naime, u svakoj kategoriji djevojke će biti bodovane, one najbolje s 50, 30 odnosno 20 bodova, te njih 7 s 10 bodova. Pobjednice pojedinih kategorija direktno ulaze u superfinale izbora za Miss Hrvatske.

U samoj završnici finala Miss Hrvatske 2017. predstavit će se 19 finalistica od kojih u drugi krug ulaze 10 superfinalistica među kojima su pobjednice pojedinih kategorija, djevojka koja će odnijeti titulu Miss Medija po izboru čitatelja portala Dnevnik.hr, te četiri djevojake izabrane od strane ocjenjivačkog suda izbora Miss Hrvatske 2017.

Djevojka koja pobjedi osim velikog nagradnog fonda kreće u avanturu svog života. Miss Hrvatske ima veliku odgovornost predstavljati svoju državu na svjetskom izboru Miss World gdje će se u društvu djevojaka iz cijelog svijeta boriti za tu prestižnu titulu. Ovogodišnji izbor Miss World će se održati u Kini na otoku Sanya 18. studenog 2017.


Prednatjecanje: kategorija - SPORT I FITNESS

mentori:
mr. sc. Martina Mavrin Jeličić
mag.cin.Zoran Pajić

Kategorija Sport & Fitness obuhvaća procjenu razine funkcionalnosti tijela i kondicijskih sposobnosti. Boduje se po principu 50, 30, 20 i 7x10.
Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske.

Test MBS čučanj - ovim testom procjenjuje se kinetički lanac pokreta cijeloga tijela.

Test MBS Balance - ovaj MBS test je modifikacija jedne od sedam najfunkcionalnijih vježbi na svijetu – hodanje po užetu. Modifikaciju predstavljaju postavljene prepreke na užetu. Procjenjuje se  razina dinamičke stabilizacije u koljenom i skočnom zglobu. Broje se kontakti stopala sa podlogom. Prelazak užeta s preprekama bez kontakta s podlogom predstavlja najbolji rezultat.

Test MBS Power rotacija - svrha ovog testa je procjena rotacijske funkcionalnosti mišića trupa i razine snage trupa u rotaciji sa vanjskim opterećenjem. Najbolji rezultat je ekvivalentan s najviše udaraca medicinke o tlo u 30 sekundi.

Test MBS Miss-marinac - svrha ovog testa je procjena funkcionalnosti mišića cijeloga tijela kroz dvodimenzionalan pokret sklek-skok. Ovaj modificirani oblik poznate vježbe marinaca procjenjuje mobilnost u zglobu kuka, stabilizacijsku ulogu mišića tijekom izvođenja skleka te razinu eksplozivne reakcije u skoku. Najbolji rezultat je ekvivalentan s najviše izvedenih miss-marinaca u 30 sekundi.

Test MBS kamikaza - svrha ovog testa je procjena spretnosti, eksplozivnosti, agilnosti i izdržljivosti u sprintu. Uključivanje specijalnih zadataka uz pomoć nošenja i kotrljanja medicinske lopte od 5kg zahtjeva od kandidatkinja visoku razinu spretnosti i specifične snage cijeloga tijela. Najbolji rezultat je najkraće vrijeme izvođenja ovog zadatka.


Prednatjecanje: kategorija - TALENT

mentori:
Marina Mihelčić, plesni pedagog
Zoran Škugor, glazbeni menadžer 

Kategorija Talent obuhvaća sposobnost, darovitost i nadarenost. U ovoj kategoriji se daje mogućnost finalisticama da pokažu svoje talente s kojim će se predstaviti na Miss Hrvatske i Miss World. Mentori pomažu finalisticama da kroz ovu kategoriju nauče svladati tremu, ali i usavršavaju ih za nastup kako bi što bolje prezentirale svoj talent. Boduje se po principu 50,30,20 i 7x10.
Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske.
 


Prednatjecanje: kategorija - INTERVJU

mentor:
Davor Garić, novinar IN Magazina NoveTV
Martina Požgaj, glavna urednica Ljepota & Zdravlje


Kategorija Intervju obuhvaća vježbe pravilnog izgovora, retorika i ponašanje pred kamerama. S mentorom finalistice vježbaju davanje intervjua, a snimljeni materijale se komentiraju sa djevojkama te boduje se po principu 50,30,20 i 7x10.
Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske. 

 


Prednatjecanje: kategorija - MULTIMEDIJA

mentori:
Tea Bulić, voditelj marketinga Direkcije Miss Hrvatske
Kristina Atletić, glavna vizažistica Učilišta PROFOKUS
Nikola Klobučarić, kreativni direktor Direkcije Miss Hrvatske
Alen Ljubić, modni edukator Direkcije Miss Hrvatske

Kategorija Multimedija obuhvaća edukaciju i zadatke bazirane na društvenim mrežama te kako da se djevojke predstave kroz pisani intervju. Od trenutka pobjede na županijskim izborima, finalistice dobivaju različite zadatke kroz društvene mreže te snimanje i objavljivanje fotografija sa različitom tematikom. Mentori educiraju djevojke o dobrim i lošim stranama interneta i društvenih mreža te ih podučavaju kako sebe pravilno prezentirati u virtualnom svijetu. U ovoj kategoriji je naglasak na znanju, komunikativnosti, kreativnosti i snalažljivosti, a bodovanje je po principu 50,30,20 i 7x10.
Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske. 

 


Prednatjecanje: kategorija - TOP MODEL

mentorica:
Tihana Harapin Zalepugin, modna agentica i vlasnica modne agencije Talia Model

Kategorija Top Model obuhvaća cjelokupan dojam koji djevojka ostavlja svojim držanjem, hodom, načinom odijevanja i ponašanja. Mentorica pomaže djevojkama kako savladati vještine hodanja po pisti i poziranja pred kamerom. Osim toga, finalistice uče kako se lijepo ponašati, pravilno odijevati i šminkati. Boduje se po principu 50, 30, 20 i 7x10. Pobjednica  potpisuje ekskluzivni ugovor sa agencijom Talia Model.
Pobjednica kategorije ulazi u superfinale izbora za Miss Hrvatske.